mandag den 18. august 2008

Senghor on the rocks mm.

er nok den første virtuelle roman, der benytter sig af Google maps, hvor man ved hjælp af kortet kan følge romanpersonernes færd. En sjov ide der tilgodeser de læsere, der har brug for en visuel oplevelse af de lokaliteter der nævnes i en bog. Det kunne være fint, hvis der også kunne følge kort med til historiske romaner, men det kommer måske. Se http://www.senghorontherocks.net/part1.html


Brittanica åbner nu ligesom Wikipedia for brugerinddragelse skriver Esben Fjord d.11juni på sin blog:

"Det hæderkronede opslagsværk Brittanica går nu sin største virtuelle konkurrent Wikipedia i bedene og åbner op for brugerinddragelse. Brittanicas model er dog ikke så åben som Wikipedias. De skriver bl.a.:

“two things we believe distinguish this effort from other projects of online collaboration are (1) the active involvement of the expert contributors with whom we already have relationships; and (2) the fact that all contributions to Encyclopaedia Britannica’s core content will continue to be checked and vetted by our expert editorial staff before they’re published.”

Der er altså tale om, at det stadig er de i forvejen tilknyttede eksperter fra Brittanica, der er ansvarlige for indholdets kvalitet, objektivitet og validitet, men at brugerne nu kan komme med deres bidrag i forbindelse med vidensfrembringelsen.

Selvom Brittanica fremhæver, at den viden, man kan læse i deres encyclopædi altid er blevet skabt i et samarbejde, er disse nye toner fra Brittanica interessante i forhold på den stigende fokus, der er på brugerskabt viden. En af fortalerne for Wikipedia, sociale teknologier og brugerinddragelse David Weinberger, kommenterer initiativet således på sin blog Joho:

“I think it’s amazing that the Britannica, in its 240th year, is taking this step. Britannica will be better for it, and so will we.”

Ingen kommentarer: