torsdag den 18. december 2008

Juleferielæsning

" A voyage long and strange - rediscovering the new world" af Tony Horwitz er en helt ny bog, der fokuserer på perioden i amerikansk historie mellem Columbus´rejse i 1492 og pilgrimmenes ankomst i 1620. Læs den som den første på Nørre G.

"Ligge i grønne enge" af den norske forfatter Anne B. Ragde er sidste del af trilogien Berlinerpoplerne - en herlig varm familieserie, hvor man følger en søskendeflok fra Trondheim og i første bind, som er det eneste, jeg endnu selv har læst, får man faktisk en del indsigt i grisepasning - ikke helt uden relevans i denne juletid.

"Pirater, terrorister og stater" af Mikkel Thorup er den første af sin slags i Danmark som i udlandet. Jeg citerer fra bogomslaget:" Umiddelbart synes der ikke at være megen forbindelse mellem vores romantiserede billede af piraten og så nutidens masseterrorisme, mellem Johnny Depp og Osama bin Laden. Men der er måske en tættere forbindelse mellem pirater og terrorister, end vi normalt forestiller os.Bogen fortæller derfor med udgangspunkt i piraten og terroristen, hvordan moderne, vestlige stater har forholdt sig til sin egen og andres brug af vold."

Eller du kan tage på en åndelig rejse til middelalderens Barcelona, hvor peste hærger, krige er under opsejling og inkvisitionen står på spring. I romanen "Havets katedral" af Ildefonso Falcones følger vi drengen Arnau og byggeriet af folkets katedral: Santa Maria de la Mar. En fascinerende beskrivelse af Barcelonas storhedstid.

Få glæde af en af disse bøger eller nogle helt andre i juleferien og lån dem i studiecentret.

Ingen kommentarer: