onsdag den 16. december 2009

Læs, læs, læs....

I juleferien kan man f.eks. fornøje sig med lidt læsning i en af bøgerne fra studiecentret.

Her er en liste over de sidste par måneders nye bøger og en kort omtale af et par af årets anskaffelser: Ideer vi lever på er en essaysamling om videnskabsteori, videnskabsfilosofi og humaniora i videnssamfundet. Den kan læses i uddrag og indeholder essays såvel om ledelse som om retorik. Den kan også læses med udbytte i forhold til AT.

Fernando Savater's bog: De 10 bud i det 21.århundrede er endnu et eksempel på et filosofisk tilbud til julen, dog af lidt lettere karakter. Med udgangspunkt i Moses 10 bud og samtaler med en rabbiner og en katolsk præst giver Savater sin udlægning af, hvad 10 bud kunne være i dag. Bogen er anvendelig i spansk, religion og filosofi.

Mønsterbryder er en række TV-programmer, der følger mennesker der er endt i en helt anden løbebane end deres familiemæssige baggrund lagde op til. Der er flere interessant skæbner at følge, og udsendelserne kan f.eks. anvendes i samfundsfag eller psykologi.

Naja Marie Aidt's samlede digte 1991-2008 er et godt bud på en mulighed for at plukke lidt i dette forfatterskab, der er blandt de mest anerkendte danske i samtiden og altid repræsenteret blandt danskopgaveskrivende elever på skolen.

The white tiger af Arvind Adiga er en satirisk roman om iværksætterkultur i Indien. Den er her omtalt på Litteratursiden.dk


God jul med We got it

Ingen kommentarer: