mandag den 5. april 2010

Nye e-resurser - brug dem!

Nørre Gymnasium har nu adgang til en række nye licensbaser, som kan være relevante til din forberedelse og til skriftlige opgaver. Det kan være både hurtigere og bedre at anvende en digital betalingsbase med et kvalitativt og begrænset indhold, du kan stole på end internettet med dets enorme mængder af information af blandet karakter.

Jeg vil her kort omtale nogle af de nye e.resurser: Gale baserne. Biography Resource Center indeholder fuldtekst biografier af 380.000 såvel historiske som nulevende personer og indenfor adskillige emneområder. Data er hentet fra mange anerkendte opslagsværker, Marquis Who's who samt 300 tidsskrifter og aviser. Basen indeholder også en Merriam Webster ordbog og en toolbox med undervisningsmateriale til læreren.

Contemporary Authors og Contemporary Literary Criticism Select. Baserne er blandt de mest anerkendte og omfangsrige (120.000 internationale forfattere) litterære baser i verden. Især criticism delen med sine anmeldelser og critical essays er uundværlig til opgaver i engelsk, ikke mindst SRO og SRP.

Science Ressource Center er en naturvidenskabelig base, der dækker den nyeste videnskabelige forskning med artikler fra 200 tidskrifter og akademiske aviser. Kast blot et blik på popular topics, og du vil se, at SRC kan bruges i både biologi, fysik, matematik, kemi, data, astronomi mm. Udover artikler er her billeder, web links, biografier mm.

Se nærmere i Gale baserne

og vejledninger

Passwords til baserne finder du i studiecentret eller i Lectio.

Det må være rigeligt at varme op på her lige efter påske, men i næste blogindlæg omtales Europa World Online, Danskhistorie.dk og Ebsco's baser.

Ingen kommentarer: