torsdag den 18. november 2010

SRP - brug e.resurser

Til din SRP opgave kan du have rigtig meget glæde af de e.resurser, som Nørre Gymnasium tilbyder sine elever. Her vil jeg fremhæve nogle enkelte.

I Skodabaserne finder du Infomedia med avisartikler og anmeldelser i fuldtekst. Faktalink har artikler om mange SRP relevante emner, og her er en god oversigt over kilder, også avisartikler som du derefter nemt kan finde i Infomedia.

Brittannica online er ikke kun et leksikon, det er også en brønd af gode links, artikler, statistik, film og meget mere. Prøv blot deres Shakespeare arkiv.

Gale er en engelsk base med mange kvalitets resurser indenfor flere emner, især historie og litteratur. Prøv blot at se under topics. Vær også opmærksom på, at her er taler og førstehåndskilder.

Fra bibliotekets hjemmeside finder man også adgangen til vores øvrige e.resurser: Science Ressource Center, der er en naturvidenskabelig base med godt materiale indenfor biologi, kemi, fysik og matematik. Her er også rigtig gode biografier af opfindere mm. Her finder du også Contemporary Literary Criticism Select, hvor du kan finde kritik og anmeldelser af fiktion.

Europa World Online er en fremragende base til detaljeret landeinformation og statistik fra 250 lande. Her er også gode artikler om organisationer i de enkelte lande, og man kan lave sammenlignende statistik.

Ebsco er en fuldtekstbase, og ligsom Gale indeholder den også primær kilder. Den går tilbage til 1975. Bemærk at der er en særlig underbase med vægten på England og Irland. Den er super anvendelig til SRP.

I finder adgang til baserne fra Nørre Gymnasiums biblioteks hjemmeside og koder i studiecentret eller lectio.

Husk også at dit lokale folkebibliotek giver fjernadgang til gode e.resurser. Det er nyttigt, når alle bøger er udlånt.

Dette bliver det sidste blogindlæg på denne blog, da Nørre G. overgår til ny hjemmeside efter Nytår. Tak til 1344 læsere og min trofaste abonnent fra Aalborg Universitscenter.

Og her er lige en liste over nye bøger

Ingen kommentarer: