fredag den 4. marts 2011

e.resurser til AT og studieture

Den nye hjemmeside er kommet på plads, og biblioteksbloggen genopstår....

I forbindelse med at studieturene snart løber af stablen, har jeg fået lov til at bringe en kollegas (Gunhild Søndergaard) blogomtale af Europe World Plus, som vi også har adgang til fra Nørre G. - den er nemlig rigtig god til mange ting, også til forberedelse af studieture. Koder fås i studiecentret eller ses i Lectio.

Da indlægget kom i forbindelse med katastrofen på Haiti, er dette brugt som eksempel:

"Haiti –


i disse dage følger vi i alle medier de gruopvækkende ødelæggelser på mennesker og bygninger, som jordskælvet i Haiti har ført med sig. Hvad er det for et land, som nu skal i gang med en genopbygning af enormt omfang? Til at hjælpe os med svar på det har vi for eksempel Europa World Plus, som vi finder her:http://www.bibliotek.kk.dk/soeg_bestil_forny/opslag/samfund-og-jura-1/alle-e-opslagsverker/EuropaWorldOnline (Københavns bibliotekers adgang).
Her finder vi oplysninger om landets størrelse, befolkning, styreform, historie, økonomi, presse, religion m.m.

Vi får fra medierne en fornemmelse af, at der er tale om et meget fattigt land. Hvis vi vil se, hvordan forholdene er i Haiti sammenlignet med Danmark og eventuelt nogle af nabolandene i regionen kan Europa World Plus også bruges til at udarbejde sammenlignende statistikker – vælg knappen ”Comparative statistics”.

E-resursen har gode oversigtsartikler om problemstillinger i regionerne, der er for eksempel en lang artikel om indvandringspolitik i de europæiske lande, som både sætter indvandring fra ikke-vestlige og europæiske lande i perspektiv – lige til at starte en opgaveskrivning på!

Så både når det gælder fjerne lande og regioner og vores nærmeste naboer, er der informationer at hente i Europa World Plus. Europa er navnet på det oprindelige forlag og har ikke noget med indholdet at gøre, idet værket har over 250 lande/områder med.

Endelig har Europa World Plus et stort afsnit med oplysninger om internationale organisationer: FN-organisationer, store organisationer som ikke er FN-baserede som f.eks. NATO, hvis generalsekretær oplyses at være en vis Anders Fogh Rasmussen og endelig ”andre” internationale organisationer."


Dernæst vil jeg gerne slå et slag for Ebrary - en e.bogs database med opgaverelevante titler, som vi netop har købt adgang til: Her ligger f.eks. en bog med titlen Being virtual - who you really are online oplagt til årets AT emne i 3 g.

Vi finder også titler om overvågning som Critical issues in crime and society - schools under surveillance, cultures of control in public education
eller Fortress America - on the Frontlines of Homeland Security - an Inside Look on the coming Surveillance State.

Der er direkte adgang fra Nørre G., hjemmefra skal du bruge kode, den fås i studiecentret.

Prøv selv - der er meget at hente og vejledninger fås på fjernadgang.dk

Ingen kommentarer: