mandag den 11. april 2011

Nye bøger og TV.programmer

Nye bøger og TV-programmer kan ses her: Nyhedsliste og i biblioteksbasen

Hjembragt fra Spanien af en af skolens lærere har vi fået et værk af Gaudi med billeder fra alle hans værker og tekst på engelsk. På spansk fik vi også en tegneserie Mortadelo y Filemon (for udenforstående er der lidt Vakse Viggo over stregen).

Vi har opdateret guidesamlingen til studietursrejserne bl.a. med Lonely Planet guider til Dublin og Athen.

Indkøbt til skolens AT emne overvågning og om "at være på" og selviscenesættelse er f.eks. Generation me, The Narcissism Epidemic, Narcissism - a critical reader og Panopticon - magtens øje samt Se jeg er på og Overvågning eller omsorg

Hvad der ikke kan ses på listen er hele striben af TV serien Tidsmaskinen om danskernes holdninger til forskellige emner, meget anvendelig i samfundsfag, historie, dansk mm.

Endelig er der kommet en samling af historiske kilder fra Det moderne Gennembrud fra Systime. Det evig hotte emne år efter år til skolens dansk/historie opgave.

Hvorfor har vi ingen Zlatan i dansk fodbold? rejser en debat om, hvorfor de dygtige etniske minoritetsspillere ikke er at finde i dansk elitefodbold. Interessant læsning f.eks. for en idrætslærer.

Frås og faste behandler spiseforstyrrelser i klinisk og kulturel belysning, meget velegnet til psykologi og biologi.

Vær også opmærksom på vores e.bogs base Ebrary, der f.eks. har flere værker om Democracy - et emne der jo har været fokus på til demokratidagen og efterfølgende.

Vi har hver uge elever, der skal finde information om Darwinisme og evolution. Da mange af bøgerne er udlånte og også TV programmet Missing Link, er det vigtigt at bruge e.resurserne, f.eks. Faktalink de har en glimrende artikkel om emnet og henviser til yderligere litteratur.

Ingen kommentarer: