mandag den 26. november 2012

De litterære baser

Når du skal finde materiale til din SRP indenfor udenlandsk skønlitteratur, kan du bruge baserne fra Gale: Contemporary Authors og Contemporary Literary Criticism:

Under emnet "sidelights" finder du oftest det, der er interessant i forhold til din opgave. Vær opmærksom på om den forfatter du skal søge virkelig er "contemporary". Du kan også finde ikke engelsksprogede forfattere, f.eks. har jeg lige fundet noget om den franske forfatter Colette i dag til en elev.

I criticism finder du som navnet siger kritik og anmeldelser. Den kan være god til et konkret værk. Endelig har vi også adgang til Literature Resource Center , hvor du kan finde materiale om forfattere og værker, der ikke behøver være nulevende/ samtidige. Det er her, du kan finde materiale om Jane Austen f.eks. eller søge på bestemte genrer og tidsperioder.

Baserne er meget enkle at bruge, og du får adgang via bibliotekets hjemmeside eller her. På skolen umiddelbart, hjemmefra med password som du får i studiecentret eller finder i biblioteksrummet på intranettet.

Ingen kommentarer: