onsdag den 29. januar 2014

AT - Mad og mennesker

Her er lidt inspiration til årets AT emne: Mad og mennesker fra de digitale artikel- og e.bogsbaser, du har adgang til, når du går på Nørre Gymnasium.

I Faktalink finder du en artikel om gensplejset mad samt en helt ny artikel om tilsætningsstoffer i fødevarer. I Faktalink får du ofte forslag til videre læsning om emnet.

I Infomedia er der avis artikler om emnet, vær præcis med hvilke emneord du bruger, og hvilken tidsperiode du søger indenfor og afgræns til de rette kilder.

I Gale Student Resources in Context er der f.eks. et topic om eating disorders. I Gale baserne skal du være opmærksom på at bruge avanceret søgning, hvor du kan sætte et flueben i full text. Den content type der er vigtigst i 3. g. er academic journals.

De 3 ovenstående baser får du adgang til via Skoda og med dit Unilogin.

Master File Premier fra Ebsco Host giver en lang række perspektiver på emnet food: Allergi, tilsætningsstoffer, afhængighed, reklamer mm. Du får password i studiecentret eller i Lectio, biblioteksrummet.

Global Issues in Context fra Gale er en slags engelsksproget Faktalink og har fokus på nyheds emner og debat. Her er f.eks. kilder til fødevare sikkerhed og regulering. Direkte adgang fra skolen, hjemmefra med pw, få det i studiecentret.

I Science in Context finder I artikler til alle de naturvidenskabelige fag. Her er stof om madforgiftning og fødevare kontrol. Direkte adgang fra skolen, hjemmefra med pw, få det i studiecentret.

JSTOR giver adgang til en lang række artikler og e.bøger på universitets niveau. Her skal du vide præcis, hvad du leder efter for ikke at få for meget støj. Mht. mad kan du med fordel begrænse til publikationer indenfor Health Politics og Health Sciences. Du får adgang til JSTOR med dit Unilogin.

I Filmstriben finder du dokumentarfilm, f.eks. filmen Canned Dreams, der handler om industrielt fremstillet mads vej fra produktion til hylden i købmandsbutikken.Adgang Unilogin.

DR/gymnasium kan du finde korte klip, der handler om mad, f.eks. et klip om Sult og om at tage mad for givet: Man mærker ikke sulten. Adgang Unilogin.

Bøger og TV.programmer finder du i Biblioteksbasen.


Ingen kommentarer: