torsdag den 18. juni 2009

Sommerferie - læs en bog!

Snart er det sommerferie, og så er det farvel til eksamenslæsning og goddag til ferielæsning.

Har studiecentret mon anskaffet noget i dette skoleår, du kan have fornøjelse af i sommerferien, eller har vi bøger, du ville have elsket at læse for længst! Ork ja.

Det er måske tid at genopfriske barndommens Tarzanbøger, så har vi købt den første på engelsk: "Tarzan of the Apes" af Edgar Rice Burroughs. En rigtig klassiker og så får du også trænet dit engelske.

En hurtig læst lille filosofisk bog er: "Kald mig Fishmael" af Jay Nussbaum. En historie om at finde frem til sine dybeste værdier, og om at leve i overensstemmelse med strømmen i én selv. Bogen er både sammenlignet med "Den lille prins" og "Den gamle mand og havet".

Vil man afslutte dagen med et digt kan man nyde et arabisk andalusisk digt fra samlingen: "Poems of Arab Andalusia" om hvilke der står på bagsiden "Whose idea is more subtle than the West Wind, and whose language is more beautiful than a fair face".

Man kan også nyde Oscar og hans originale dominikansk-amerikanske familie fra New Jersey - en varm og sjov bog af Junot Díaz: The brief wondrous life of Oscar Wao.

Eller man kan benytte ferien til at genlæse en klassiker som George Orwell's: "1984", der her i år 25 år efter 1984 har fået en del omtale bl.a. i Politiken, hvor Nils Thorsen d. 13/6 skriver: "En roman, der siden den udkom - for 60 år siden - har stået som et monument over det 20. århundrede og dets ismer og ikke mindst deres afledte forbandelser.

En roman fuld af originale ideer og iagttagelser.

George Orwells dystre samfundsprofeti og afklædning af totalitarismens væsen og virkemidler er siden sin udgivelse i 1949 blevet prist som en af de fineste romaner i et århundrede, er den dag i dag en bestseller og blev for to år siden kåret af avisen The Guardians læsere som det 20. århundredes ' absolutte bog'. Og med god grund."

Eller man kan give sig i kast med en naturvidenskabelig krimi: "Dinosaurens fjer" af Sissel-Jo Gazan, hvor plottet er en uenighed mellem biologer, om hvorvidt fuglene nedstammer fra dinosaurerne. Det lyder specielt, og romanen er da også meget anderledes end noget andet, jeg har læst, men netop det gør den spændende, og den er velskrevet og en rigtig pageturner.

I dette skoleår er studiecentrets udlån steget 53,6 procent - skal vi holde det næste år, eller endnu bedre forbedre det, så lån en bog - bøger er in!

Man kan selvfølgelig også hente inspiration på sit lokale biblioteks hjemmeside, hvor bibliotekarer anmelder bøger, her på Husum Bibliotek: Personalet anbefaler

Eller man kan bruge ferien til at studere den digitaliserede kulturarv på kulturperler.kb.dk - Danmarks nye nationale portal, og indgang til samlinger der hidtil kun har eksisteret i fysisk form.

God ferie!

Ingen kommentarer: