mandag den 26. marts 2012

Kender du SkrivOpgave og Lektier-online?

Kender du nettjenesten SkrivOpgave.dk, der er en hjælp til opgaveskrivende elever. Her kan du få hjælp til problemformulering, forskellige opgavetyper, kildekritik, litteraturliste, og hvad man ellers kan få brug for, når man arbejder skriftligt. Især litteraturlistefunktionen er meget udbygget med eksempler på, hvordan du korrekt dokumenterer de forskellige typer af materialer,du har anvendt i din opgave.

Har du problemer i 1.g med dansk, engelsk eller matematik på c.niveau, kan du måske have glæde af lektier.online, der er en opgavehjælp til 6-10 klasse. Her kan du få hjælp til konkrete opgaver, men vær opmærksom på niveauet.

Der er kommet nye bøger og tv. programmer i studiecentret.

Her vil jeg kort omtale et par fra listen: At leve med kræft videregiver de reelle forskningsresultater, der er indenfor kræftforskningen på en almen tilgængelig måde. Samtidig gør den op med det irrelevante. En oplagt bog til et samarbejde psykologi/biologi, og anvendelig til når man arbejder med kildekritik.

Kvinderne i Ravensbrück er den første samlede fremstilling af de danske Ravensbrück-fangers historie. Bogen er interessant både som dokumentation af et stykke kvindehistorie fra 2. verdenskrig, og som skildring af lejrens organisation. Den har uddrag af flere primær kilder og en komplet kildeliste.

På dvd siden kan man f.eks. glæde sig over et program, der skildrer en gruppe unges arbejde med en danseforestilling under instruktion af den kendte koreograf Pina Bausch, der netop har været aktuel i biograf filmen Pina.

Ingen kommentarer: